Nieuws

Hieronder vind je een overzicht van het nieuws van SmartScripts. Dit nieuws is ook beschikbaar in de vorm van een RSS-feed.

Site Optimizer

13-05-2011

Nu padding-top en -bottom meegenomen in dynamisch groeiende textarea's

Textarea's in de Allesineen Formulieren of in het Losse Reactieveld behouden nu hun padding-top en -bottom. Volgens mij is deze oplossing enig in zijn soort: alle oplossingen voor dynamisch oprekkende textarea's die ik tot nu toe zag, schakelen allemaal deze paddings uit, omdat er anders problemen ontstaan.

11-05-2011

In CSS desgewenst alle maten in px automatisch naar em omgezet

Site Optimizer kan nu - indien gewenst door het design - in de CSS van een site alle maten in pixels automatisch omzetten naar em's. Op deze manier worden afmetingen van elementen afhankelijk van het schermlettertype van de bezoeker (elastic). In een elastic design schalen alle elementen automatisch mee met het schermlettertype. Moderne browsers hebben geen maten in em's meer nodig om een pagina automatisch te laten schalen met het lettertype. Maar oudere browsers kunnen dit niet. Na een omrekening van pixels naar em's kunnen ook zij de site schalen.

Het voordeel van automatische omrekening voor de webdesigner is dat er geen rekenmachine meer aan te pas hoeft te komen voor een elastic design. En dat scheelt veel tijd!

10-05-2011

CSS-demo verbeterd

Het overzichtelijke presentatie van de CSS van een site in de CSS-demo is nu verbeterd: deze is niet meer afhankelijk van het javascript of SyntaxHilighter. De demo heeft klik-indexen aan het begin, vanaf waar de bezoeker naar de subsheets kan springen of naar de commentaren in die subsheets. Dit is de CSS-demo van smartscripts.nl.

08-05-2011

Geheel automatische fotoalbums + aanmaak thumbnails

Met twee regels code kunnen nu geheel automatisch Fancybox-fotoalbums worden aangemaakt op een pagina. Deze module genereert tevens de thumbnails voor het fotoalbum, indien die nog niet waren aangemaakt. Op de pagina over de Apache Errorlog Reader is een voorbeeld te zien van zo'n dynamisch gegenereerd fotoalbum.

07-05-2011

Auto-markering termen waarmee site gevonden in zoekmachines

Indien een bezoeker je site vond m.b.v. zoektermen in een zoekmachine zoals Google en je site vanaf daar bezocht, worden de zoektermen van de zoekopdracht van die bezoeker automatisch gemarkeerd op de pagina. Zie hier een voorbeeld van hoe dat eruit ziet.

pagina 3 van 4