Nieuws

Hieronder vind je een overzicht van het nieuws van SmartScripts. Dit nieuws is ook beschikbaar in de vorm van een RSS-feed.

Site Optimizer

10-07-2011

Automatische aanmaak sitemap.xml t.b.v. Google

Site Optimizer kan nu geheel automatisch een bestandje sitemap.xml bijhouden ten behoeve van de zoekbots van Google en andere zoekmachines. De bots gebruiken dit bestand om te bepalen hoe vaak de site geïndexeerd moet worden en wat het onderlinge "gewicht" is van pagina's op de site. Het onderhoud van dit bestand door Site Optimizer leidt tot een betere score bij Google.

08-07-2011

Mobiele weergave super geoptimaliseerd

De pagina's van sites die Mobile Optimizer hebben worden nu nog beter geoptimaliseerd. De webmaster kan nu afbeeldingen daarin geheel automatisch laten omzetten naar zogenaamde "data URI's". Dit zijn volwaardige afbeeldingen die geheel in de broncode van de pagina staan. Zo worden vertragingen voorkomen die ontstaan doordat deze inhoud vanuit een extern bestand geladen moet worden. Resultaat: supersnelle pagina's in de mobiele weergave. Bekijk deze site maar eens op je mobieltje of bekijk de demo van de mobiele weergave in je desktop-browser. Hier kun je zien dat het logo van SmartScripts in deze weergave is omgezet naar een data URI.

14-06-2011

Vernieuwde SmartScripts-site live!

De vernieuwde SmartScripts-site - tot nu toe enkel te bekijken op een tijdelijk adres - is nu live gegaan! Vermeldenswaardig is dat Formulier Optimizer onlangs nog een formulierenlog heeft gekregen. Dit is een site-gebonden log van álle inzendingen die werden gedaan vanaf een Formulier Optimizer-formulier. Zodat de webmaster zelfs wanneer de verzending van bevestigingsberichten per mail mislukte, toch nog deinhoud kan achterhalen van die inzendingen. Daarnaast kan het log dienen als archef van de formulier-inzendingen vanaf je site. Het log is beschikbaar in de vorm van een HTML-pagina en van een RSS-feed. Beide zijn met een wachtwoord afgeschermd van publieke toegang.

16-05-2011

Foutmeldingen automatisch per SMS

Hoe stabiel een webapplicatie ook is - en Site Optimizer is erg stabiel - een fout zit altijd in een klein hoekje, bijv. door onverwachte neveneffecten van een update. Sinds vandaag heeft Site Optimizer daarom een controle op fatale fouten, die mij dan per SMS op de hoogte stelt van dergelijke fouten. Zo kan ik die onmiddellijk oplossen. De module voor het verzenden van SMS-berichten zou ook aan een formulier gekoppeld kunnen worden; een webmaster ontvangt dan een SMS'je dat hem/haar erop wijst dat het formulier is ingezonden.

13-05-2011

Nu nieuwspagina's met vervolgpagina's o.b.v. één bronpagina

Het is nu mogelijk om Site Optimizer uit één pagina een dynamisch in subpagina's verdeelde pagina te laten maken. In een instelling kun je aangeven hoeveel items (bijv. nieuwsberichten) er per subpagina mogen worden weergegeven. Verwijzingen op andere pagina's van de site naar bladwijzers op subpagina's worden automatisch bijgewerkt indien door het toevoegen van subpagina-items het nummer wijzigt van de subpagina waarop de betreffende bladwijzer staat.

pagina 2 van 4