Nieuws

Hieronder vind je een overzicht van het nieuws van SmartScripts. Dit nieuws is ook beschikbaar in de vorm van een RSS-feed.

Site Optimizer

30-07-2011

Site Optimizer heeft nu een eigen Syntax Highlighter

Site Optimizer heeft nu een geheel eigen, in PHP geschreven Syntax Highlighter. Hiermee kunnen klanten op eenvoudige wijze fragmenten HTML, CSS of javascript mooi opgemaakt presenteren. Zie voor een voorbeeld van de uitvoer van deze module de downloadpagina, onder het artikel over AppCache.

Ik besloot tot het schrijven van deze Highlighter omdat ik de uitvoer van op het Web te vinden highlighters ofwel niet mooi genoeg vond, ofwel het een nadeel vond dat ze voor hun werking afhankelijk waren van javascript (zoals de bekende en op zich mooie Syntax Highlighter van Alex Gorbatchev).

25-07-2011

SmartScripts heeft nu een downloadpagina

Smartscripts.nl heeft nu een downloadpagina, waar ik van tijd tot tijd scripts zal plaatsen (PHP, Ajax, javascript), waarmee webmasters hun voordeel kunen doen.

Om te beginnen staat er nu een script waarmee voor HTML 5 sites met AppCache kan worden afgedwongen dat het manifest van de site vernieuwd wordt zodra er wijzigingen zijn geweest op de site. In de praktijk ging dit vaak mis en bleven browsers hardnekkig vasthouden aan oude content die zij in hun AppCache hadden staan. Met dit PHP-script is dat verleden tijd en kan een webmaster weer de regie krijgen over de AppCache van zijn site.

24-07-2011

De vele voordelen van Site Optimizer op een rijtje

Ik heb een pagina online gezet waarin alle voordelen en eigenschappen van Site Optimizer op een rijtje worden gezet.

23-07-2011

AppCache in Site Optimizer

Site Optimizer biedt nu AppCache. Deze door alle moderne browsers ondersteunde techniek maakt het mogelijk dat een bezoeker wanneer hij of zij offline is de site toch kan blijven gebruiken. Uiteraard is AppCache ingeschakeld voor SmartScripts.

  • In de AppCache zijn een aantal pagina's en bestanden gedefinieerd die bij een eerste bezoek minimaal door de browser moeten worden gedownload. Zodat ze offline beschikbaar zijn én pagina's tijdens het surfen nog sneller geladen worden.
  • Als klap op de vuurpijl kan AppCache ervoor zorgen dat een offline bezoeker een vervangende pagina te zien krijgt wanneer hij/zij offline is en klikt op een nog niet gedownloade pagina.
  • Een voorwaarde voor AppCache is dat de broncode van de site in HTML5 geschreven is. Voor Firefox heb ik AppCache uitgeschakeld, omdat deze browser anders met de vraag komt of je de site wilt toestaan om bestanden op te slaan voor offline gebruik. Heel erg correct, maar dit wekt teveel de indruk dat een site zich met verdachte praktijken bezighoudt...

21-07-2011

Meldingen per mail van doorverwijzingen en niet gevonden pagina's

Klanten met Site Optimizer staat nu geheel gratis een script ter beschikking dat niet gevonden pagina's of pagina's daaraan gekoppelde doorverwijzingen afvangt. Dit script stuurt een bericht naar de webmaster over deze gebeurtenissen, inclusief informatie over de verwijzende site en het land waar deze gehost is. Zo wordt het voor webmasters veel gemakkelijker om hackers op het spoor te komen en worden zij geattendeerd op pagina's of bestanden die zij hebben vergeten te uploaden. Uiteraard krijgt de bezoeker in het geval van een niet gevonden pagina een keurig opgemaakte melding over de fout te zien.

pagina 1 van 4