FAQ's

Uitestaan wij je graag te woord als je vragen hebt. Er zijn een aantal vragen die regelmatig terugkomen. We zetten ze voor je op een rijtje.

Over de SmartScripts in het algemeen

Waarom draaien SmartScripts bij voorkeur op jullie eigen server?

SmartScripts maken gebruik van bepaalde (versies van) serversoftware die niet bij iedere hostingprovider aanwezig zijn. Wij draaien de SmartScripts bij voorkeur op onze eigen server omdat dit het onderhoud en het oplossen van problemen vele malen eenvoudiger maakt. Sommige meer geavanceerde functies van de SmartScripts, bijvoorbeeld die gebruik maken van CronJobs, vergen systeemtoegang op een hoog niveau. Op externe servers hebben wij die toegang niet. Dus moeten klanten op externe servers in sommige gevallen een aantal geavanceerde functies missen. In de praktijk blijkt bovendien dat iedere server weer op een eigen manier is geconfigureerd, en dat kost ons eigenlijk altijd extra tijd om de dingen goed te laten functioneren.

Kortom: plaatsing op een andere server kán, mits de noodzakelijke serversoftware aanwezig is, maar er komen onvoorziene kosten bij vanwege de extra tijd die het kost.

Voorwaarde is wel dat op je server de Ioncube loader geïnstalleerd is. Dit kun je testen met de scripts in deze download . Mocht je hoster de loader niet geïnstalleerd hebben, dan kun je hem verzoeken dat alsnog te doen.

Welke SmartScripts hebben Site Optimizer nodig als basis?

De volgende SmartScripts zijn optionele uitbreidingsmodules van Site Optimizer en draaien dus uitsluitend op basis van Site Optimizer:

Over Site Optimizer

Voor wie is Site Optimizer bedoeld?

Site Optimizer is een ideaal programma voor de webdesigner die zich vooral op HTML en CSS wil richten. Of voor de eigenaar van een website om aan te bieden aan zijn of haar webdesigner...

Alle scripts die je je kan wensen om een statische website compleet te maken, worden in één pakket geleverd (nou ja, misschien dat jij er eentje weet te bedenken waar wij nog niet op zijn gekomen). Zo voorkom je dat een op het internet verzamelde combinatie van scripts elkaar in de weg gaan lopen.

Hoe snel is Site Optimizer?

Tegenwoordig zijn er browser-extensies beschikbaar, bijvoorbeeld Google PageSpeed en Yahoo YSlow, waarmee de snelheid van websitepagina's gemeten kan worden. Zoals te verwachten doen Site Optimizer-pagina's het heel goed in deze tools. Zo haalt deze site op het moment van schrijven in PageSpeed/Chrome een score van 99 (uit 100) en in YSlow een score van 94.

  1. Hierbij valt op te merken dat deze score mede afhankelijk is van het aantal gebruikte afbeeldingen en de omvang daarvan.
  2. PageSpeed wel soms wat ál te gevoelig afgesteld: als de broncode in Site Optimizer netjes geformatteerd wordt met tabs, levert dat al puntaftrek op. Terwijl die tabs in de praktijk een verwaarloosbare invloed hebben, omdat ze ook nog eens met gZip gecomprimeerd naar de browser van de bezoeker worden verzonden.
  3. De resultaten in YSlow zijn niet altijd betrouwbaar. Soms wordt er puntaftrek gegeven om dat afbeeldingen geen "far future expiration headers" zouden hebben, terwijl die er wel zijn. Ten slotte tilt YSlow zwaar aan de aanwezigheid van een "Content Delivery Network", een resource die vanwege de daaraan verbonden kosten alleen beschikbaar zal zijn voor grote corporate sites.

Kortom: hoe mooi deze tools ook zijn, ze zijn niet zaligmakend. Dat is wel de ervaring van de bezoeker op je site: ervaart die de site wel of niet als snel? Dat zal met Site Optimizer zeer zeker het geval zijn!

Waarin onderscheidt Site Optimizer zich van andere programma's?

  1. Site Optimizer werkt ook nog als javascript uitstaat. Want javascript is een programma dat draait op de computer van de bezoeker en kan altijd door de bezoeker zijn uitgeschakeld.
  2. De hard coded en op de server gecachte omzetting van HTML5 voor oudere browsers door Site Optimizer kost geen rekenkracht op de computer van de bezoeker.
  3. Bovendien is er dankzij Site Optimizer voor de webdesigner geen kennis van javascript vereist om HTML 5 toch geheel dynamisch te laten omzetten voor oudere browsers.
  4. Verder heeft Site Optimizer diverse handige oplossingen en tools die voor iedere website een uitkomst kunnen zijn, en worden daar, als Alex de geest krijgt, ook nieuwe functies aan toegevoegd.
  5. SiteOptimizer is de daarnaast ook de basis voor een aantal andere programma's, van SmartScripts zoals Formulier optimizer, Los Reactieveld, HTML E-mail en Mobiel Web.