Apache Errorlog Reader

Apache Errolog Reader is voor iedereen die PHP- en serverfouten op een site online wil debuggen.

Hosters kunnen in deze module meerdere sites tegelijkertijd op fouten controleren.

Webprogrammeurs kunnen de PHP-scripts van hun webapplicaties en serverfouten online debuggen.

Blijf real time op de hoogte van mogelijke fouten met de Apache Errorlog Reader!

Functies Apache Errorlog Reader

Dynamisch met Ajax

Apache errors worden dynamisch opgehaald met Ajax en om de 7 seconden ververst. De fouten worden overzichtelijk gepresenteerd met kleurcodes.

Foutmeldingen

 • Dynamisch melden van online fouten op je server.
 • Foutmeldingen worden overzichtelijk met kleurcodes gepresenteerd.
 • Niet gevonden afbeeldingen worden met een eigen kleurcode gemeld. Ontdek zo in een vroeg stadium dat de lay-out van een site niet helemaal goed wordt weergegeven.
 • Terugkerende foutmeldingen worden in de rapportage van de Errorlog Reader samengevat in één vermelding met daarbij het aantal keren dat de fout optrad. Zo geeft de Reader dus veel meer overzicht dan het errorlog van Apache zelf, waar de fouten allemaal afzonderlijk worden vermeld.
 • De meldingen in de Reader kunnen op kleurcode gefilterd worden.
 • Hosters kunnen in de Errorlog Reader meerdere sites beheren.
 • Hosters kunnen hun klanten het recht geven om in te loggen op de Reader. Deze klanten krijgen dan uitsluitend de foutmeldingen van hun eigen site te zien.
 • Errorlog (incl. kleurcodes) kan per e-mail worden toegestuurd.

Serverinstellingen

Om de Errorlog Reader te kunnen gebruiken móet PHP op de site toegang hebben tot het Apache errorlog. De rechten van PHP moeten daarvoor dus toereikend ingesteld zijn. In de praktijk betekent dit dat jijzelf ofwel een beheerder van jouw eigen server zult zijn die deze rechten zelf kan instellen, of dat de hoster genegen moet zijn PHP op de site toegang te geven tot het errorlog.

Aanvullende Bescherming

 • apache-errorlog-reader-duovenster.png
 • apache-errorlog-reader.png

Op de server van SmartScripts draait een CronJob die meerdere malen per dag de errorlogs van álle sites op de server op (kritieke) fouten controleert. Ook niet gevonden afbeeldingen of opmaakbestanden worden gemeld. Zodat potentiële verstoringen in de opmaak van de sites die bij ons worden gehost in een vroeg stadium kunnen worden opgemerkt. Wij ontvangen een mailing van de aangetroffen fouten en stellen de klant op de hoogte van de problemen op hun site. Deze dienst maakt standaard deel uit van ons hostingpakket. Uiteraard kunnen we desgewenst ook eventuele problemen op de site oplossen.

Visueel Debuggen (tip)

 • apache-errorlog-reader-duovenster.png
 • apache-errorlog-reader.png

Wanneer je de Errorlog Reader gebruikt in combinatie met een Firefox extensie als Fox Splitter of een Crome extensie als Frame two pages, waarmee het browservenster wordt opgedeeld, is het mogelijk om heel visueel debuggen. Open dan in het bovenste venster de webapplicatie of site die je aan het ontwikkelen bent en in het onderste venster de Errorlog Reader, dan krijg je in het onderste venster bijna onmiddellijk feedback over fouten die optreden op de pagina in het bovenste venster.