Twitter Paneel

Download geautomatiseerd tweets van een willekeurige Twitter-account en plaats deze op één of meerdere pagina's van je site.

Altijd bij de tijd met de meest recente tweets op je webpagina!

Plaats tweets van een willekeurig Twitteraccount op jouw webpagina

Het Twitteraccount waarvan je tweets op je website wilt weergeven hoeft niet van jezelf te zijn. Een willekeurig aantal tweets van een willekeurig openbaar Twitteraccount kan worden ingelezen in het Twitterpaneel.

Tweets Downloaden en Plaatsen

Bijzonder aan deze Twitter module is dat de tweets op de pagina's niet rechtstreeks vanaf Twitter op de doelpagina worden geplaatst, maar eerst worden binnengehaald op een apart bestand op de eigen site. Zo hoeven ze niet iedere keer als die webpagina opgevraagd wordt, opnieuw vanaf Twitter gedownload te worden. Hierdoor laden de tweets veel sneller en worden ze ook nog weergegeven op momenten dat Twitter uit de lucht is. Het geheel wordt met PHP verzorgd.

CronJobs vereist

Het Twitterpaneel maakt gebruik van een CronJob die de tweets op gezette tijden ophaalt. De server van SmartScripts ondersteunt uiteraard CronJobs. Niet alle hosters geven hun klanten de beschikking over CronJobs. Heb jij wel toegang tot CronJobs op jouw server, dan dienen die om te kunnen gaan met door Ioncube PHPencoder versleutelde PHP-scripts.

Een voorbeeld

Onderstaande voorbeeld van een Twitterpaneel is ontleend aan het Twitteraccount html/css tips van mijn collega Frances de Waal. Hiervoor is ingesteld dat er eenmaal daags de drie meest recente tweets worden opgehaald: