Google Maps

Het Google Maps-script van SmartScripts plaatst een kaart op de webpagina waar de bezoeker een route van en naar een bepaald adres kan opvragen. Er kunnen meerdere locaties (inclusief een automatisch gegenereerde index) op de kaart geplaatst worden.

Geavanceerde Functies

Dankzij de gevanceerde werking van deze Google Map binnen de site zelf, wordt de bezoeker weggeleid naar de site van Google. Bovendien heb jij zelf alle controle over de vormgeving van de kaart en de routebeschrijving. Met één speciale HTML-tag start je de automatische aanmaak van de HTML, de opmaak en het javascript van de Map. Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat de pagina een hele professionele uitstraling krijgt. Het script is volledig ingekapseld in een eigen object, zodat het niet in conflict kan raken met andere javascripts op de pagina.

Meerdere locaties op de kaart

Er kunnen meerdere pionnetjes op één kaart worden geplaatst. In dat geval wordt er een extra paneel bij de kaart geplaatst, waarmee de bezoeker snel heen en weer kan springen tussen de diverse locaties. Ideaal voor bijvoorbeeld een vereniging die de werkplekken van alle aangesloten leden op één kaart wil weergeven. Uiteraard kan er vanuit de Google Map voor elk van die locaties een routebeschrijving opgevraagd worden.

Voorbeeld Routebeschrijving

In de mobiele weergave van deze site wordt het Google Maps script niet geladen, omdat het daarin teveel bandbreedte zou vergen. Maar onderstaande afbeelding kan wellicht een indruk geven hoe een en ander eruit ziet:

schermafdruk van het Google Maps script in actie

Om een routebeschrijving van of naar een locatie op te vragen: klik op een pionnetje en daarna op "route...".

Printen
Plattegrond lokatie SmartScripts
Route naardirection switcher opvragen